Het belang van blindtypen!

Vlot en goed met de computer kunnen omgaan is tegenwoordig essentieel. Daarvoor is het belangrijk dat je goed met tien vingers "blind" kunt typen (typen op gevoel, dus zonder te kijken).

Leren typen is tegenwoordig net zo belangrijk als leren schrijven. Kinderen die goed kunnen typen hebben een voorsprong op hun klasgenoten; niet alleen in sneller en prettiger werken, maar ook in de kwaliteit van hun werk! Kinderen zoeken soms eindeloos naar de juiste letters op het toetsenbord. Dat is wat de praktijk ons laat zien. En lang zoeken kost tijd! Ook vermoeidheid speelt een rol. Het constant schakelen van de ogen tussen toetsenbord en scherm maakt dat kinderen eerder moe zijn en bovendien een verminderde concentratie hebben.

De ervaring leert en de cijfers laten zien dat kinderen die met tien vingers en blind typen, beter zijn in het beantwoorden van vragen op de computer of laptop. Ze hebben veel voordeel van een goede typevaardigheid en efficiënt computergebruik wanneer ze, naar het voortgezet onderwijs gaan. Bovendien hebben zij een sterk verminderde kans op klachten als RSI, vermoeidheid, concentratieproblemen of nekklachten.